Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn computer via Outlook? Windows en MacOs.

1. Overzicht
  2. Email
  3. Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn computer via Outlook? Windows en MacOs.

Dit artikel bevat instructies om een E-mailaccount in te stellen op je computer via het programma Outlook.

Opmerking:

In het eerste gedeeldte van dit artikel vindt je de instructies voor een Windows besturingssysteem en onderin vindt je de MacOs besturingssysteem.

Windows

Start het Outlook programma op.
Klik links boven op Bestand

Hoofdscherm Outlook

Klik op de knop + Account toevoegen.

Account toevoegen

Vul je e-mailadres in en klik op de knop verbinding maken.

E-mail invullenVul vervolgens je wachtwoord in en klik op de knop verbinding maken.

Wachtwoord invullen

Als alles correct is ingevuld is nu je e-mailaccount succesvol toegevoegd.
Als dit niet het geval is zorg dan dat de volgende instellen correct zijn:

• Serverhostnaam inkomend: mail.jouwdomein.nl | Poort: 993 | SSL/TLS
  • Serverhostnaam uitgaand: mail.jouwdomein.nl | Poort: 465 | SSL/TLS

MacOs

Wanneer je Outlook voor het eerst opent op MacOS, wordt je gevraagd om een e-mailadres toe te voegen. Als je dat venster al hebt gesloten, kun je met deze stappen een nieuw account toevoegen.

Start het Outlook programma op.

Klik links boven op Outlook en daarna  Preferences / Voorkeuren

Menu Outlook voor Apple
Bij Personal Settings / Persoonlijke instellingen klik je op Accounts.

Accounts
Klik op Add Email Account / E-mailaccount toevoegen.

E-mail account toevoegen
Vul je E-mail in.

E-mailadres invullen
Vul je wachtwoord in en klik op Add Account / Account toevoegen
Als alles correct is ingevuld dan zal Outlook automatisch de email instellingen oppakken en je mailaccount toevoegen.

Wachtwoord invullen

Als dit niet het geval is controleer of de inkomende en uitgaande server instellingen correct staan:

• Server voor inkomende e-mail: mail.jouwdomein.nl | Poort: 993 | SSL gebruiken aanvinken
  • Server voor uitgaande e-mail: mail.jouwdomein.nl | Poort: 465 | SSL gebruiken aanvinken