Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn computer via Thunderbird?

1. Overzicht
  2. Email
  3. Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn computer via Thunderbird?

Dit artikel bevat instructies om een E-mailaccount in te stellen op jouw computer via het gratis e-mailprogramma Thunderbird.

Start het programma Thunderbird op.
Klik rechtsboven op de hamburger menu met drie strepen en klik op + New of + Nieuw

Menu Thunderbird

Vul jouw naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op de knop Continue / Doorgaan

E-mailgegevens invullen

Als alles correct is ingevuld dan is de configuratie geslaagd. Klik op de knop Done / Gereed.

E-mail instellen geslaagd
Als dit niet het geval is zorg dan dat de volgende instellen correct zijn:

• Serverhostnaam inkomend: mail.jouwdomein.nl | Poort: 993 | SSL/TLS
  • Serverhostnaam uitgaand: mail.jouwdomein.nl | Poort: 465 | SSL/TLS

Klik op de knop Re-test / Opnieuw testen, als alles correct is klik dan op de knop Done / Gereed. Jouw emailaccount is nu ingesteld.