Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn iPhone® iOS®?

1. Overzicht
  2. Email
  3. Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn iPhone® iOS®?

Dit artikel bevat instructies om een cPanel e-mailaccount in te stellen op een iPhone iOS®.

Opmerking:

Je kunt de instellingen van jouw e-mailaccount (bijvoorbeeld gebruikersnaam, inkomende server en uitgaande server) op de volgende locaties vinden:

• Via cPanel Mail Client Manual Settings (Email >> Emailaccounts >> knop Connect Devices).
  • De webmail-interface
  • De welkomstmail die je hebt ontvangen van ons
Opmerking:

In deze handleiding wordt gebruikt gemaakt van een iPhone® X op iOS 15.

Tik op Instellingen

Tik op Mail.

Tik op Voeg account toe.

Tik op Andere.

Tik op Voeg e-mailaccount toe.

Voer jouw accountgegevens in en tik op Volgende. Voer de volgende informatie in de tekstvakken:

• Voer in het tekstvak Naam de naam in die je voor het e-mailaccount wilt gebruiken.
  • Voer in het tekstvak E-mail jouw e-mailadres in.
  • Voer in het tekstvak Wachtwoord het wachtwoord voor het e-mailaccount in.
  • Voer in het tekstvak Beschrijving een beschrijving voor het e-mailaccount in.

Tik op Volgende om door te gaan naar het volgende scherm.

Je kunt op het nieuwe scherm kiezen tussen IMAP en POP. Als je kiest voor POP dan worden al jouw mails gedownload op jouw apparaat en niks opgeslagen op de server. Het is beter om deze optie op IMAP te laten staan omdat dan jouw mails toegankelijk zijn vanaf andere apparaten. Bij Server inkomende post en Server uitgaande post vul je het volgende in:

• Hostnaam: mail.jouwdomein.nl
  • Gebruikersnaam: vul hier jouw e-mailadres
  • Wachtwoord: vul jouw wachtwoord in dat bij jouw e-mailadres hoort

Let op dat je hetzelfde invoert bij server uitgaande post ookal staat er optioneel.

Tik op Volgende om het configuratieproces te voltooien. Als alles correct is ingevuld kun je nu jouw e-mailaccount beheren in de mail app.