Hoe maak ik een e-mailaccount aan en maak ik er verbinding mee?

1. Overzicht
  2. Email
  3. Hoe maak ik een e-mailaccount aan en maak ik er verbinding mee?

Dit artikel bevat instructies hoe je een e-mailaccount aanmaakt en er verbinding mee maakt.

E-mail account aanmaken.

Om snel een nieuwe e-mailaccount aan te maken, voer je de volgende stappen uit:

Log in op jouw Hostik account.
https://hostik.online/account

Inloggen in jouw Hostik account

Vul jouw gebruiksnaam en wachtwoord in.
Deze heb je ontvangen bij jouw welkomstmail

Hostik inlogpagina

Klik/tik op knop Hostingaccount.

Hostingaccount selecteren

Klik/tik op knop Inloggen cPanel om in te loggen in jouw cPanel account.

Inloggen cPanel

Navigeer naar Email Accounts interface (Email >> Email Accounts).

Klik op de knop Create. Een nieuwe interface zal verschijnen.

Voer een nieuw e-mailadres in het tekstvak Username in.
In de sectie Password voer je een veilig wachtwoord in het tekstvak.
Klik op de knop Create om de e-mailaccount aan te maken.

Webmail gebruiken om jouw E-mails in te zien.

Webmail is een e-mailservice die toegankelijk is via een standaard webbrowser.
Voer de volgende stappen uit om in te loggen op jouw E-mailaccount via Webmail:

1. Navigeer naar webmail.jouwdomein.nl in je favoriete browser.
  2. Voer jouw E-mailadres en jouw Wachtwoord in.
  3. Klik op Login.

E-mail instellen op jouw telefoon.

Om jouw e-mailaccount op een ​​iOS®- of Android™-apparaat in te stellen, lees je onze documentatie:

Het bevat handige stappen en schermafbeeldingen die je door het proces leiden.

Stel jouw e-mailaccount in op een e-mailprogramma.

cPanel biedt configuratiescripts voor veel populaire e-mailprogramma's.

1. Log in op jouw cPanel account (cpanel.jouwdomein.nl)
  2. Navigeer naar E-mailaccounts interface (E-mail >> E-mailaccounts).
  3. Klik op de knop Connect Devices.
  4. Zoek de e-mailprogramma die je gaat gebruiken in de sectie Mail Client Automatic Configuration Scripts.
  5. Bekijk de instructies van het systeem en klik vervolgens op Proceed om door te gaan. Het systeem zal dan proberen het script te downloaden. Als je wordt gevraagd om het scriptbestand te openen, uit te voeren of op te slaan, selecteert je Run/Uitvoeren of Open/Openen om door te gaan.
  6. Het systeem kan vragen of je zeker weet dat je het scriptbestand wilt installeren. Selecteer Proceed/Doorgaan of Yes/Ja om door te gaan met de installatie.
  7. Het systeem kan je om het wachtwoord van het e-mailaccount vragen. Voer het wachtwoord in en klik op Install/Installeren.
  8. Wanneer je het proces voltooit, wordt jouw e-mailprogramma geopend en log je in op jouw e-mailaccount. Als je account veel e-mails heeft, duurt het even om jouw mails te downloaden en te synchroniseren.

Als jouw e-mailprogramma niet in de lijst voorkomt, lees dan onze documentatie:

Het bevat handige stappen en schermafbeeldingen die je door het proces leiden.